Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Elektronske knjige o ishrani možete preuzeti na kartici: Knjige Zdravlja

tihi.in.rs

 

Dokle smo dogurali u pregledu klipova na YouTubetu, o TikToku da i ne govorim?

Klip, gde devojka udari nogom  momka u glavu, ima milione pregleda, a neki koristan klip, iz kojega se može nešto naučiti, nitko ni ne gleda.

  

Moji YouTube kanali. Do vido klipova možete doći preko raznih kartica ovog sajta ili direktno klikom na donje kanale:

tihimunja

tihiekologija

tihizdravlje

tihizivotinje

tihivojska

tihinepravde

Video klipove nemojte lajkovati. Ne težim ni slavi ni novcu. Ovo radim iz čiste dobrote i ljubavi. Više mi znači ako iz njih nešto naučite, bez obzira da li je dobro ili loše.

 


 

Ako baš želite lajkovati, to onda činite mojim malim prijateljima na donjim linkovima.

Ne znam šta, ali njima to nešto znači:

1.  https://www.tiktok.com/@ena6832

2.  https://youtube.com/@vitofishing1?si=DoiX308W2I15-BTj

 

 

Nebo

                   Zemlja

 

Radi lakšeg razumevanja teme zdravlja, predlažem da kliknete na gornju ptičicu Kolibri i pogledate video zapis.

Dug život i zdravlje se gradi od rođenja, a ne od jedanput.

 

Osnovni principi zdravog života na koje Vi možete uticati:

1. Vazduh 

2. Voda

3. San

4. Hrana  i gladovanje

5. Ljubav i seks

6. Sunčana energija

7. Fizička aktivnost

8. Strah

9. Paraziti

10. Higijena itd.

 


pogledajte i:

 

11. Vicev e 

12. Knjige

 

Jedi kad si gladan, ako nisi, ogladni, pa jedi. Ukus ovisi od gladi. Kad si gladan sve ti prija i sve ti je ukusno.
Važno je, da je zdravo, a ne ukusno.
Gajite sami hranu. Dosta vam je 10x10 metara prostora ili 100 kvadrata. 

Pitanja kako proveriti da li je namirnica zdrava?

  1. Da li su njene ćelije bile žive pre konzumacije?
  2. Da li je uzeta sa drveta ili iz majčice zemlje?
  3. Da li se može razmnožavati prirodnim putem?
  4. Da li je trula ili gnjila?
  5. Da li smrdi?

Ako su prva 3 DA, a druga 2 NE hrana je zdrava.

Na primer, sada aktuelno sirće - ocat, ili soda bikarbona. Mogu da pomognem u nekim slučajevima, ali nije zdravo, inače bi raslo na drvetu. Sirće prekiseljava organizam, a soda ga alkalizuje. Neprirodno remeti prirodnu ravnotežu želučanih sokova kod zdravog čoveka. Kod bolesnog može da pomogne u tim problemima.


 

Koje šanse u životu zdravlja ima beba koja je neprirodno ili veštački začeta, neprirodno ili prerano se rodila, neprirodno ili kratko sisala ili nije u opšte sisala majčino mleko i td ??? Skoro nikakve.

Stanica semena sa najmanjim defektom znači korak natrag, a ne napredovanje u razvoju vrste.

 

Neki profesori kažu, da kad se prelepo trudno žensko telo uz pomoć hrane i pića bez otpada, potpuno očisti, menstruacija prestaje. Glavobolje, zubobolje, povraćanje i ostale bolesti trudnoće prestaju. Sledi bezbolno rađanje i na vreme se obezbeđuje, više nego dovoljna količina slatkog majčinog mleka za dete koje neće da plaće kao beba.

Nemojte hraniti decu od rođenja do dve godine, ili dok ne dobiju zube, sa žitaricama i mahunarkama, kao što su žitarične pahuljice, pečeni krompir, leb i ostalom škrobnom hranom.

Hranite ga što više majčinim, ne tuđim, sirovim mlekom, ako treba i do 5-te godine, posle mu nije potrebno  mleko. Mleku je prirodni zadatak, pored ostalog da izgradi i ojača koštanu masu.

Kravlje mleka ima 300% više kazeina koji ima zadatak da izgradi koštanu masu teleta od 700 kg. Tele udvostručuje težinu u šest nedelja, a dete treba u sedam meseci.

Ako već mora, kozje mleko je najsličnije ljudskom i to sirovo, ne zagrejano preko 41 stepen.

Dajte detetu soka od voća, povrća i zeleniša. Pravite mu kašice od urmi, zrelih banana, grožđa i drugog slatkog voća. Kasnije može i od povrća, ali bez škroba i normalno veštačkog šećera.

Deca do dve godine namaju zuba ni ptijalin, kojega ima u pljuvački i koji vrši varenje škroba još u ustima, niti im je probavni aparat osposobljen za to varenje.

Nekada su majke žvakale leb i to davale svojm bebama, jer su to namočile svojim ptijalinom iz pljuvačke.

Zbog tih problema deca obolevaju od zastoja probave, začepljenja, proliva, kolika, svraba na koži, smetnje u grlu, hunjavice, imaju problema sa krajnicima, rastu im loši zubi, a ponekad imaju i veće poteškoće od ovoga.

Mleko kod odraslih stvara najviše sluzi, pa izaziva prehladu, grip, asmu, polensku kijavicu, bronhijalne probleme, upalu pluća, tuberkulozu, kožne bolesti sa osipima, probleme sa čeonim šupljinama i to sirovo mleko, a da ne govorim o pasterizovanom ili kuvanom, koje je bolje baciti nego koristiti.


 Zašto presnojedci idu više kod zubara?

 Pravi presnojedac, najverovatnije nikad za svog života neće imati potrebe da idu kod zubara ili lekara.

 

Mi koji smo kasnije krenuli sa tom ishranom, nama su stalni zubi već formirani po prethodnoj ishrani i nisu tako kvalitetni, jer tokom formiranja su im bile neke stvari uskraćene, a i vremenom su se oštetili. Pored toga mi jedemo tvrđu hranu i onda blombe i zakrpe brže otpadaju. Usporedite sirovu šargarepu i kuvanu. Za kuvanu šargarepu zubi nisu potrebni i desnima se može usitniti, a slično je i sa ostalim namirnicama.

Meso, tko ga koristi, nema potrebe žvakati, jer se ne vari u ustima. 

Zato je ponekad onima sa lošim zubima potrebno koristiti blendere i seckalice.

Zmate li da zubi imaju godove kao drvo i na osnovu toga se vidi starost čoveka, kao i kakvih je imao problema tokom života. Primer: Kod žena u godovima gde ima manjka ili viška kalcija, vidi se da je bila trudna. 


 Sterilitet i loš vazduh:

Reproduktivne čelije su najsetljivije na nedostatak čistog vazduha. Lekarski nalazi mogu biti uredni, ali dece nema, tiroidna žlezda ne dozvoljava začeće jer su uslovi loši, a ako i neko dete slučajno i dođe uglavnom nije u redu, jer je dokazano, da ako imamo manjka kiseonika u vazduhu koji udišemo, (treba biti 1/5 kisika) to šteti plodu i majci, još ako ima otrova, kako očekivati ​​zdravu bebu?

Štetne čestice iz vazduha utiču na najveći naš organ - kožu. Prevremeno starenje, gubitak elastičnosti i čvrstoće.

Roditelji i njihov način života, pre oplodnje i za vreme trudnoće, većinom su krivci za rođenje bolesnih i defektnih beba.

 


 

 

Svakodnevno jačajte imunitet koristeći prirodni C vitamin od paprike, šipka, kivija, mušmule, citrusa, tamnozelenog zeleniša i slično, cink od koštuničavog voća, sirovih jaja iz sopstvene proizvodnje i vitamin D, sunčajući se bar 20 minuta.


 

Nešto o C vitaminu: 

Ljudska vrsta, čovekoliki majmuni i zamorci imaju genetski defekt u razvoju, a to je, da ne mogu sami da stvore vitamin C, koji upravlja svim životnim procesima. Svim drugim živim bićima jetra iz glukoze može da stvori potrebnu količinu tog vitamina.

Možda zato što smo se u toku razvoja miliona godina hranili svežim voćem, povrćem i zelenišom, koji tim vitaminom obiluje, nije bilo potrebe da ga telo u svom razvoju samo stvara, pa se ta sposobnost nije razvila.

Da bi se to razvilo treba proći hiljade i hiljade godina i možda od miliona ljudi, koji bi umrli tokom tih godina, neki pojedinci bi to i razvili, pa bi njihovi potomci možda i mogli sami stvarati taj najznačajniji vitamin. Zato se mi moramo vratiti našem prirodnom uzimanju hrane. Voće, povrće i zeleniš.

Činjenica je da najveći postotak ljudi ne koristi u ishrani dovoljno voća, povrća i zeleniša, ai oni koji ga koriste uglavnom ga unište pečenjem, kuvanjem i prženjem. Podgrejana jela ne sadrže ništa od ovog vitamina.

Da li znate da svaka stresna situacija krade C vitamin. Pušači gube dimom 40% svog vitamina C. Svakim uvlačenjem dima udahne 100 miliona slobodnih radikala. Kako pušači pogrešno i žive, dobijaju skorbut i skloni su srčanoj i moždanoj kapi, jer su im krvni sudovi jako tanki.

Njime oskudevaju uživaoci žitarica, jer su žitarice predviđene za ptice, ne računam na klice.

Prirodni vitamin C nije u većoj meri toksičan.

Sintetički vitamini iz prodavnice se u malom postotku apsorbuju.

Obavezno, svakodnevno unosite biljnu krv ili klorofil od zelenog i crvenog lisnatog zeleniša.

Gibajte se i što više hodajte. Smatram da bi za dobru mišićnu aktivnost trebalo imati jedno drvo, nekoliko metara visoko, gdje bi se svakodnevno trebalo bar jednom popeti do vrha i spustiti. Penjanje razvija skoro sav mišićni sistem. Pogodno je drvo oraha, radi glatkih grana i dobre krošnje.

Prirodne životinje ne umiru od pritiska, srčanog i moždanog udara, a kod ljudi je najčešći oblik smrti.


 

Životinjska i biljna hrana:

Postoje četiri hranljive materije koje životinjske namirnice imaju, a biljne u većini slučajeva nemaju.

  1. holesterol
  2. vitamin A
  3. vitamin D
  4. vitamin B12

 

Prve tri materije nisu potrebne. Zašto?

1.Holesterol je potreban, ali ga naš organizam može sam proizvesti.

2.Vitamin A se proizvodi od beta karotine.

3.Vitamin D se proizvodi od sunčeve svetlosti u trajanju od 15 minuta svakih par dana.

Kako su oba vitamina toksična ako se preterano unose, bolje je ostaviti telu da ih sam proizvede koliko mu je potrebno, jer ono to najbolje zna.

4.Vitamin B12 proizvode mikroorganizmi u zemljištu i u crevima životinja, uključujući i našu.

Onaj koji se proizvede u našim crevima se ne apsorbuje najbolje pa se preporučuje unositi hranom. Poznato je da će biljke koje su uzgojene na beživotnom, neorganskom zemljištu biti bez toga vitamina, ali će one na organskom imati dovoljno.

Zato oni koji jedu biljke sa neorganskog zemljišta imaju manjak tog vitamina.

genetika: 

Ako geni nose bolest, svi geni se ne aktiviraju u potpunosti sve vreme i oni su biohemijski uspavani, kao i sve živo na ovoj planeti. Ako nema uslova za njegov život, nema razvoja. Aktiviraće se samo kad mu sredina odgovara, a u našem telu način života i ishrana su odlučujući faktor aktivacije gena. Dokazano je sa ljudima, koji su istog etničkog porekla, a dobijali su različite bolesti u zavisnosti od svoje životne sredine.

Što se kaže. S kim si, takav si.

 


 

Savremeni način lečenja ne leći u potpunosti, već samo produžava bolestan život, zato što leče posledice, a uzrok morate da izlečite svojim načinom života i svojim organizmom.


 

 GMO: 

Provjerite proizvode koje koristite da imate tragova GMO. Nažalost, i kod nas ima takvih, a oni užasno uništavaju imunološki sistem.

Koristite namirnice koje se ne mogu genetski modifikovati, heljda je jedna od njih.

Na mnogima namirnicama ne piše da ima GMO proizvoda.   Zašto?

Ako na primer nekog zaboli glava, a jeo je namirnicu sa GMO, pomislit će možda je od  GMO, pa više to neće ni kupovati, ovako kad ne piše,  mislit će da je od vremenskih promjena, stomaka i slično, pa će i dalje kupovati GMO  namirnice. Čuo sam da su  promenili i naziv za GMO da se nezna.

 Lista nekih GMO proizvoda u Srbiji i GMO proizvođača:

Snickers, Mars, Twix, Mliječna staza, Bounty (čokoladice), Campbell Supe (supe), Uncle Ben's (grašak), Lipton (čaj), Cadbury (čokolada, kakao), Ferrero (Nutela, Kinder jaje, Kinder bueno), Nestle čokolada, Nestle Nesquik, Coca-Cola, Sprite, Fanta, Pepsi, 7-up, Knorr (sos, supe, kocke za supu), Hellman's (začini, majonez, sokovi), Heinz (začini, majonez, sokovi), Kraft ( omiljena čokolada Milka, čips, Jacobs kafa, dečiji napitak), Heinz Foods (kečap, sokovi), Mc'Donalds mreža restorana „brze” hrane i njihovi obroci, Quaker Oats (Pepsi) (žitarice, keks), Abbot Labs Similac (mlijeko u prahu za bebe), Danone - jogurt, kefir, sir, musli i kranč pahulje globalnih proizvodjača, koji su svi sa kukuruznim sirupom i GMO kukuruzom.

 


 

Aluminijumsko posuđe je izbačeno zbog štetnosti, a hranu i piće pakuju u aluminijumske folije. Pogledajte, kartonska kutija spolja, a aluminijska folija uz hranu ili tečnost. Aluminijum kao i većina metala vremenom izlučuje okside štetne za organizam.

Upamtite da cilj večine proizvođača prehrambenih namirnica i pića, nažalost nije da nam obezbedi zdravu hranu i piće, već da na svojim proizvodima ima što veću zaradu, pa makar nam i ugrozili zdravlje..

 

Opasne boje i dodaci u namirnicama sa E oznakom  E102,  E103, E105, E110, E111, E120, E121, E123, E124, E125, E126, E127, E130, E141, E150, E153, E171, E172, E173, E180.

Uzrokuju rak  E131, E142

 


 

Svaki je čovjek čuvar svoga zdravlja.

 

Moje mišljenje je, da danas imate tri puta ka zdravlju:

 

    1. Najteži, a to je život sa prirodom, instikt i znanje, koje smo mi već dosta izgubili, i mnogi od nas to više ne zna. Uz to  ne ide ništa što je neprirodno, od vazduha, vode i hrane, ne idu bolesti, a samim tim ni lekovi, vakcine, pilule itd. Isključivo prirodan način života. Benefit je prirodan, ugodan i dug život bez bolesti, do lake smrti.
    2. Lakši, a to je život bez prirode, Koji je mnogo lakši, a samim time i kraći. Uz njega idu veštački vazduh (pušaći i slična zagađenja), alkohol, gazirana pića (kokte, kokakole, energetska pića itd), Veštačka hrana, GMO hrana, roštilji, kuvana i pečena hrana i slično. Uz to idu i razne vrste bolesti, samm tim i lekovi i vakcine, koje nisu prirodne,  lečenja po bolnicama i banjama. Benefit je ugodan, lep i kako vreme odmiče bolestan i kratrak polu zdrav život i često bolna i teška smrt.
    3. Srednji. U zavisnosti, od toga, na kojoj strani tokom života naginjete, tako će vam biti zdrav i dug život.  

 Iz ovoga možete izvući i moje mišljenje o vakcini o kojoj se danas mnogo govori.

 


 

Nemojte se pirsovati i tetovirati, jer kad bi znali koliko VAS vaša koža mrzi zbog toga, nikad to ne bi sebi činili. Pored toga može biti mnogo opasno.


 

Jedan lekar je rekao da ne postoji pilula za svaku bolest, ali postoji bolest koja ide uz svaku pilulu .


 

Zdrav um je predujam za zdravo tijelo, a ne u zdravom telu zdrav duh.


 

Ako nekog mrzite, to ne utiče na njega, već na vas, jer je ta mržnja u vama i negativno deluje na vas.

 

  1. Biološki rat - uputstvo 0066 https://youtu.be/6QeZg1e677U 
  2. Podizanje imuniteta snegom 0072 https://youtu.be/BQs-ZCwLAvE
  3. Korona iskustvo 0114 https://youtu.be/3A6M99BpCd4
  4. Bioelektronika-zdrava el.sredstva 0159 https://youtu.be/aG5IHnxHQOA
  5.