Šta mislite zašto sam stavio VODU na 2. mesto?
Prosečan čovek bez vode može da izdrži 3 do 4 dana, eventualno i do 7 dana, što ovisi o organizmu, temperaturi, krvotoku i drugim faktorima.
Zato je VODA na 2. mestu na putu ka zdravlju.
22.03. je dan vode naše planete, koja je prekrivena 70% vodom. Na planeti postoji stalna količina vode koja kruži po njoj u tri agregatna stanja.
Jedna od dobrih osobina vode je što isparava, jer tada sva nečistoća ostaje za njom, a ona se vraća čista.
Bit ćemo zdraviji ako u našem telu ima uvek dovoljne količine vode, a i neke bolesti možemo izliječiti samo pijenjem vode.
Šta mislite šta živa bića na zemlji najradije piju, sem čoveka koji pije sve ono što ne treba?
Ponudite u posudicama zdravoj prirodnoj životinji razne vrsta voda. Videt ćete, odabrat će kišnicu.
Moja mačka Micili, kao i moja živina, kad imaju izbor, uvek odaberu kišnicu.
Kišnica, a šta je ona u suštini? Destilovana voda, nažalost u savremenim uslovima, koja je prošla kroz zagađen vazduh, nije više kao takva za piće.
Zato je prirodno i za čoveka, da pije čistu H2O, sa što manje minerala, jer unos minerala treba vršiti kroz hranu a ne kroz vodu. Kako može biti zdrava voda, u kojoj ni životinje ne mogu opstati?
Od kupovnih voda sladunjava, kao destilovana i najmanje minerala, mislim da ima Prolom voda.
Koristite destilator.
Koristite solarnu vodu. To je staklena flaša sa stožastim dnom koja stoji na suncu od izlaska do zalaska, može biti i na permanentnom magnetu. Posle se unosi u prostoriju, a pije se po potrebi.
Izbegavajte držati vodu u plastici, posebno ako je toplija. Voda je otapalo te otapa i upija štetne materije iz nje.
U Indoneziji sakupljaju kišnicu i čiste je elektrolizom, da odstrane nečistoću koju je prikupila iz vazduha i ubiju bakterije.
Molekul vodene pare ( H2O,) nam daje 2 molekula Vodonika H, atomske mase 1,008 koji se topi na -239, a ključa na -253 stepeni, gustine 0,084 i u centru 1 molekul Kiseonik O, atomske mase 15,99 koji se topi na -219, a vri na 183 stepeni, gustine 1,33.
Voda u tečnom stanju (H₂O)₂ je najgušća pri +4 stepena i ona je ispod hladnije vode (0 do +4) sve dok se ne smrzne na 0 stepeni, pa kao led (H₂O)₃ pliva na vodi.
Kako temperatura raste ona isparava sve do 100 stepeni gde počinje da vri.
Ključanje i smrzavanje vode ovisi i o primesama u vodi. Pogledajte kišnicu kako vri, u odnosu na bunarsku.
Postoji i situacija da je voda ispod 0, a nije led, posebno u oblacima, kao i da ključa više i niže od 100 stepeni.
Voda je jedina neorganska materija koju naš organizam prihvata. Svi minerali u vodi su neorganski i samo stvaraju problem našim bubrezima i jetri. Najbolja voda je koja je prošla kroz biljne čelije i njihove membrane.
Ja imam destilator i koristim moju destilovanu vodu, najčečće od kišnice, jer ima najmanje kamenca. Više o tome možete pogledati na donjem linku:
Priprema hrane za ljude, voda 5- | 0033 | https://youtu.be/mLvm4gHLYzg |